Західноукраїнський ресурсний центр
Розвиток через інновації

У громадах Львівської області відбулися тренінги для Молодіжних рад

Розвиток громад

У громадах Львівської області відбулися тренінги для Молодіжних рад .

В рамках 1 тренінгу «Роль, обов’язки та повноваження Молодіжної ради в реалізації молодіжної політики» учасники ознайомилися з інформацією, як впливати на рішення місцевої влади щодо реалізації молодіжної політики чи питань громади загалом через членство у Молодіжних радах.

Учасники тренінгу ознайомилися з нормативними документами, які регламентують роботу Молодіжних рад; інструкцією щодо створення чи оновлення їх; сферою діяльності та механізмами співпраці з владою. Окрім цього, учасники розглядали характерні риси команди, умови її ефективної роботи та фази розвитку. За допомогою інтерактивних методів, молодь працювала над навичками формування ефективної команди та розподілу ролей серед її членів.

У рамках 2 тренінгу «Методи залучення громадян до процесу ухвалення рішень і практики демократії участі» розглядали роль та перелік інструментів участі молоді у житті громади. Тренінг дав можливість краще зрозуміти, як приймаються рішення у громаді, яким чином члени Молодіжних рад можуть впливати на них та як можна ініціювати рішення чи пропозиції щодо молодіжної політики у громадах.

Молодь дізналася, які інструменти участі використовуються в інших громадах, якими нормативними документами це регламентується, а також за допомогою практичних вправ проаналізувати, які інструменти участі найкраще працюватимуть у їхніх громадах та коли які методи краще застосувати.

Реалізація проєкту «Молодіжні ради у Львівській, Житомирській та Полтавській областях» стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Повернутись до новин